Kategorier

Fragt
Kundeservice
Der er ingen varer

Klimaet er koldt og barskt i Jura. Det kan minde om det iBourgogne. Vinene der produceres minder ikke ret meget om noget der kan findes andre steder i Frankrig. Hvis man skal sige noget generelt, placerer de sig et sted mellem Bourgogne og vin fra Schweiz - vi taler altså ikke om overmodne ogkraftfulde vine. De primære druesorter er Chardonnay, som i Jura kaldes for Melon d'Arbois, Savagnin, der kaldes forNaturé, Pinot Noir, Poulsard og Trousseau. De to Bourgogne sorter, Chardonnay og Pinot Noir, kommer oprindeligt fra marker i Bourgogne. I dag står Melon d'Arbois for næsten halvdelen af vinproduktionen i Jura, hvor den opnår en god portion sødme, men stadig er meget frisk.

Det som Jura først og fremmest er kendt for, er den lokale specialitet vin jaune, der er fremstillet på samme måde somSherry. Vinen laves på den lokale sort Savagnin, som menes at have slægtskaber til Gewürztraminer. Vinen har i hvert fald en karakteristisk duft af nødder. Druerne høstes når de er så modne som muligt, hvorefter de ligger på fade i mere end 6 år. I takt med at vinen fordamper, oxiderer den også og skaber et lag af gær. Når den er færdiglagret hældes den på karakteristiske 62 cl. flasker. Den færdige vin er meget intens i smagen og har godt af iltning.

Vin de paille er en anden specialitet, der kan oversættes tilrosinvin eller stråvin. Vinen laves på Poulsard druer, som har ligget til tørre i solen på stråmåtter, deraf navnet. Endelig laves også mousserende vine i Crémant du Jura.

Druesorter i Jura

ChardonnayMelon d'ArboisNaturéPinot NoirPoulsard,Trousseau