Kategorier

Fragt
Kundeservice
Der er 25 varer.

Franske Rosévine

Ofte er "billige" rosévine frugtrige og let drikkelige, de kendes på den flotte lyserøde farve. Disse rosévine er gode at drikke uden mad til. De lidt dyrere rosévine passer ofte godt til mad og har som regel en lidt lysere farve. I Frankrig er det oftest druerne, Granache, Syrah, Mouvedre og Pinot Noir, der bliver brugt på rosévinen. En rigtig god rosévin produceres på 100 % Petit Verdot druer, Vinen har en perfekt balance mellem rundhed og friskhed, der er typisk for Petit Verdot. Frankrig er en af verdens klassiske rosévins vinproducerende lande, som konkurrerer med Italien, Spanien og Chile. I Frankrig er det især de ”gamle” kendte områder der dukker op, så som: Alsace, Bordeaux, Bourgogne, Champagne og Rhône. Med tiden har flere andre områder dog oplevet et løft, i kvalitet og efterspørgsel. Især den sydlige del af Frankrig som f.eks. Provence og Languedoc