Kategorier

Fragt
Kundeservice
Der er 52 varer.

Rosévin passer til enhver anledning

Rosévin er en dejlig oplevelse for både øjne og smagsløg, der med sin lette og klare rosenfarve leder tankerne hen til sol og sommer. Rosévin kan dog sagtens nydes hele året rundt, og den er alt fra en let tørstslukker til en kraftig vin med stor frugtagtig friskhed. Nyd den som aperitif eller til forretten, som vin til buffeten, til gryderetten eller til fisk. Mulighederne er mange, så tag et kig på vores dejlige rosévine nedenfor. Har du nogle spørgsmål til bestillingen, skal du endelig kontakte os på telefon 41 49 90 10 eller e-mail info@excluwine.dk.

Underkategorier
  • Argentina
    Argentinsk rosévin    Argentina er det land i Sydamerika, der producerer mest vin. Vinen avles primært i den vestlige del af landet, hvor Andesbjergene deler Argentina og Chile. Argentinas rødvin er produceret på den kraftfulde og solmodne Malbec druen, der ofte kaldes Argentinas nationaldrue. Argentinsk rødvin byder ligesom argentinsk hvidvin, på fremragende kvalitet for pengene. Regionerne strækker sig fra foden af Andesbjergene i vest over Salto i mod nord med de højtbeliggende vinmarker til Patagonien i syd. Til trods for en meget bred sortiment af druesorter, betragtes Malbec stadig  for at være nationaldruen. Andre populære druesorter er Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Bananda  og Torrontés.  Mendoza, som ligger ved foden af Andesbjergene, er navnet på den største og vigtigste vinregion i Argentina. Eftersom vinmarkerne, befinder sig højt over havet, finder vi har et køligt klima som er vigtig for vinproduktionen. Selv om det er et bredt spekter af druesorter, er der rødvinen af Malbec druen som er mest kendt. Denne drue har sin egen evne til at vise sig fra flere forskellige sider og fremstiller alt fra bløde til blød til krydrede og intense varianter.
  • Australien
    Australsk rosévin  Rosévin fra Australien er produceret på druerne Chardonnay, Pinot Blanc, Pinot Gris og Riesling. Det er nødvendig at vande planterne da der er meget tørt der hvor druerne dyrkes.Ved fremstilling af rosévin skal man tænke på, at al farven i den blå drue findes i drueskallen. Derfor er det afgørende, hvor længe producenten lader skallerne ligge i mosten. De tilfører vinen dels farve men også struktur og smag. I Australien har druerne meget indhold af farve i skallerne pga. megen sol, derfor får man ofte en rosévin med en mørk farve. Skallerne ligger sammen med mosten i et par timer for at udtrække smag og farve. Rosevin kan både bruges til mad og som aperitif. Den er et forfriskende supplement til fiskeretter, salater og lyst kød. Den er bedst når den nydes kold, og en populær vin der er rig på frugt og duft og har en perfekt kombination af syre og sødme. Rosévin findes både i søde og tørre varianter.
  • Californien, USA
    Californiske rosévine  Californien kaldes vinstaten i USA da den producerer 90 % af al vin i USA. I San Diego blev de første vinstokke plantet omkring år 1780 af munke. Fra Europa blev der i 1850'erne importeret vinstokke og efter hånden er mange kendte europæiske druer blevet indført. I Californien er vinområderne er inddelt i 4 regioner: North Coast, Central Coast, Central Valley og Stirra Foothills. Vindruerne vokser fra den nordlige del af staten i regionen Anderson dalen til de sydlige kystområder i Santa Barbara.  I forbindelse med produktion af rosévin, tager man de blå druer og lægger dem i en presse i 6 til 12 timer, alt efter hvor mørk en rosé man vil producere, den saft der løber fra er klar, med tager en smule farve fra skallerne og det giver den lyserøde farve og giver den friske vinøse frugt. ”Man kan på en måde sige, at der er tale om en rødvin der er vænnet af for tidlig”.
  • Chile
    Chilenske rosévine Chile er sydamerikas næststørste vinland. Chiles vinproduktion har i den grad haft vokseværk på det ekstreme varierede vinkontinent. Chiles vinhistorie ligner Argentinas, det er nemlig de samme spanske erobrere, der bragte vinplanterne med sig til Chile. Midt i det 19. århundrede begyndte man også at plante de klassiske franske, røde druer som Cabernet Sauvignon, Carnmenére, Merlot og Carbernet Franc, og så tog udviklingen for alvor fat, de nye teknikker fra Frankrig med brugen af egetræsfade fik både kvalitet og volume af vin tin at stige. I Chile produceres vinen stort set efter økologiske principper, da der næsten ingen skadedyr er på markerne og de skal derfor ikke sprøjtes. Årsagen er at Chile ligger beskyttet mellem Atacama mod nord, Antartisk mod syd, Stillehavet mod vest og Andelsbjergene mod øst. Den store variation, fra diskret rødme til mørke rosévine, betyder at man kan drikke rosévine til næsten alt mad.
  • Frankrig
    Franske Rosévine Ofte er "billige" rosévine frugtrige og let drikkelige, de kendes på den flotte lyserøde farve. Disse rosévine er gode at drikke uden mad til. De lidt dyrere rosévine passer ofte godt til mad og har som regel en lidt lysere farve. I Frankrig er det oftest druerne, Granache, Syrah, Mouvedre og Pinot Noir, der bliver brugt på rosévinen. En rigtig god rosévin produceres på 100 % Petit Verdot druer, Vinen har en perfekt balance mellem rundhed og friskhed, der er typisk for Petit Verdot. Frankrig er en af verdens klassiske rosévins vinproducerende lande, som konkurrerer med Italien, Spanien og Chile. I Frankrig er det især de ”gamle” kendte områder der dukker op, så som: Alsace, Bordeaux, Bourgogne, Champagne og Rhône. Med tiden har flere andre områder dog oplevet et løft, i kvalitet og efterspørgsel. Især den sydlige del af Frankrig som f.eks. Provence og Languedoc
  • Italien
    Italienske Rosévine  I Italien er alle vinmarkerne placeret vest for Verona. Rosévin er ofte en ungdommelig og livlig vin med en dejlig frisk duft af roser og friske røde bær. Rosévine fås ved at de røde drueskaller har fået lov til at gære med i ganske kort tid, så de kan give rosa farve til vinen. De billige rosévine er frugtrige og let drikkelige. De kan kendes på den flotte lyserøde farve. Disse rosévine er gode at drikke uden mad, som aperitif/velkomstvin. De lidt dyrere rosévine er gode til mad og har som regel en lidt lysere farver. Italien er et af de største vinproducerende lande. Vindyrkningen har dybe traditionsrige rødder i den italienske historie, og på de italienske middagsborde står der altid vin til enhver lejlighed.
  • Portugal
    Rosévin fra Portugal En af de vigtigste regioner er Vinho Verde, der fremstiller friske og let mousserende vine; de meget tørre røde vine drikkes kun lokalt, mens de ofte let sødlige hvidvine også eksporteres. De bedste ikke-mousserende hvidvine er lavet på den fine druealvarinho. Franske druer anvendes kun i beskedent omfang, og i det nordlige Portugal laves de gode rødvine på gamle lokale druer, især den ædle touriga nacionalog tinta roriz (i Spanien kendt som tempranillo). I Dourodalen laves der foruden portvin gode, solide rødvine, hvoraf flere bliver slotsaftappet ligesom i det sydligere Dão. Bairrada syd for Porto er kendt for fyldige og krydrede rødvine på druen baga samt mousserende vin efter champagnemetoden, vinho espumante, og syd for Lissabon ligger distrikterne Setúbal og Palmela, hvor man på druen muscat laver en af de fornemste søde vine i verden, Moscatel de Setúbal.
  • Spanien
    Spanske Rosévine Selvom vi i Danmark måske mest forbinder Spaniens vinproduktion med den røde og hvide variant, så producerer spanierne også masser af forfriskende rosévin. Rosévin bliver konstant mere populært herhjemme, især som en kølig drink i haven en sommeraften. Rosé kan laves på flere måder, hvor en af dem er som et slags biprodukt af rødvinsproduktionen.  Her tapper man den frie most fra bunden af rødvinsbeholderen, som ikke har fået så meget smag og aroma fra skallerne som rødvinen har. Herved får man den lyserøde og lette rosévin, som er nem og behagelig at drikke – enten som et køligt glas på en sommeraften eller måske som ledsager til en dejlig spansk ret som tapas eller paella. 
  • Sydafrika
    Sydafrikansk rosévin  Sydafrika producerer både rødvin, hvidvin, og rosévin. En rosévin kan bruges til både mad og som aperitif. Den er et forfriskende supplement til fiskeretter, salater og lyst kød. Det er bedst, når den nydes kold, og er rig på frugt og duft og har en perfekt kombination af syre og sødme. Find din rosévin i både søde og tørre varianter, nyd din rosévin på altanen eller på terrassen, som en forårs- og sommerfrisk drik. Druerne er presset i hele klaser for at sikre en elegant udvinding af smagen. Gæringen  er foregået dels i ståltanke og på franske egefade, og denne del, der har gæret på egefadene, bidrager til kompleksitet og struktur i vinen. Modningen foregår med bundfaldet i tanken, hvilket giver en dejlig fylde.
  • Østrig
    Rosévin fra Østrig Når en rosevin passer til formålet, så får man ofte en stor oplevelse, og der skal lyde en stor opfordring til at drikke mere rosevin. Ofte er de billige rosevine frugtrige og let drikkelige. De kan også kendes på en flot rød farve. Disse rosevine er gode at drikke uden mad til. De lidt dyrere rosevine passer ofte godt til mad og har som regel en lidt lysere farve.

Varer sidevis

Varer sidevis