Kategorier

Fragt
Kundeservice
Der er 7 varer.

Ripasso også kaldt mini-Amarone

I mellem de to yderpoler, den klassiske Valpolicella og Passito vinene, findes Ripasso. Den kaldes også for en fattigmands-Amarone eller mini-AmaroneRispasare betyder at passere igen og det er netop det specielle ved Ripasso. Man tager en traditionel Valpolicella vin og hælder over kvaset fra Amarone-fremstillingen. Dels presser man de sidste smagsnuancer ud af Amaronen og dels begynder vinen igen atgære, da der stadig vil være sukker i kvaset. Det giver en mere fyldig vin, som optager farve og fylde fra den tidligere vin. Ripasso opnår en højere alkoholstyrke, grundet den længere gæringstid. Alkoholstyrkeen ligger på 13,5% til 14,5%. Der er flere varianter af fremstillingsprocessen, som dog alle benytter materiale fra tidligere fremstilling. Vinene minder ofte mere om en kraftigere og mere fyldig Valpolicella Superiore, fremfor en lille Amarone, som de tit fremstilles som.