Historien om Jameson Irish Whiskey begyndte i 1770, da den kun 30 årige irer John Jameson flyttede til Dublin med drømmen om at begynde et whisky destilleri. Her udviklede Jameson destillationsprocessen og begyndte at destillere sin whiskey tre gange modsat den skotske whisky, som kun destilleres to gange.
Dette resulterede i en usædvanlig blød konsistens, der i dag er grundstenen i verdens førende irske whiskey.
Der ligger årelange traditioner og en tålmodig produktionsprocess bag verdens førende irske whiskey.
Jameson er blended af rene irske pot still og grain whiskeys.
Den starter som rent vand fra irske kilder, der blandes med maltet og umaltet byg.
For at opnå en renere smag tørres den maltede byg med varm luft, så der indgår ikke røg i processen.
Den langsomme, tredobbelte destillation i pot stills af kobber giver whiskeyen en blød og cremet smag, som afrundes under den lange lagring i specielt udvalgte egetræsfade, der har været brugt til spansk sherry eller amerikansk bourbon whisky. Disse fade giver en nøddeagtig smag og så balancerer smagsindstrykkene med en duftende vanille fra bourbonfadene.
I næsen giver Jameson en let blomstret duft, med lidt krydret træ og søde noter.
Perfekt balance af krydderi, nødde- og vanillenoter med en antydning af sød sherry og en ekstraordinær blødhed. |