Kategorier

Fragt
Kundeservice
Der er ingen varer

Serveringstemperatur

Vin smager og nydes bedst, når den serveres ved den helt rigtige temperatur. Temperaturen påvirker faktisk smagen mere, end man lige skulle tro. Det er derfor vigtigt at have in mente, hvilken temperatur, der er optimal for de forskellige vintyper:

Iskold (3-7 °C):

  • Mousserende vine (f.eks. Prosecco, Cava, Champagne og Lambrusco)
 


Kold (7-13 °C):

  • Lette hvidvine (f.eks. Sauvignon Blanc, Vermentino og Pinot Gris)
  • Fyldige hvidvine (f.eks. Chardonnay og Viognier)
  • Aromatiske hvidvine (f.eks. Riesling og Chenin Blanc)
  • Rosé
  • Dessertvine (f.eks. Late Harvest og Sauternes)
 


Kældertemperatur (13-16 °C):

  • Lette rødvine (f.eks. Gamay og Pinot Noir)
  • Hedvine (Portvin, Madeira, Marsala og Sherry)
 


Stuetemperatur (16-20 °C):

  • Mellemfyldige rødvine (f.eks. Merlot, Barbera, Zinfandel/Primitivo, Sangiovese, Montepulciano, Valpolicella blend og Grenache)
  • Fyldige rødvine (f.eks. Shiraz/Syrah, Malbec, Cabernet Sauvignon, Nebbiolo, Tempranillo og Bordeaux blend)

 

Genkend en vin, der er serveret…

….for kold

En vin er formentlig serveret for kold, hvis den mangler aroma og smager surt. Dette er et typisk problem for hvidvine, der er opbevaret i et for koldt køleskab helt indtil serveringen.

…for varm

En vin er formentlig serveret for varm, hvis dens aroma brænder i næsen og lugter sprittet. Dette er et typisk problem ved rødvine med en høj alkoholprocent, som er opbevaret ved høje stuetemperaturer. Køl da flasken i cirka 15 minutter inden servering.