Kategorier

Fragt
Kundeservice
Der er ingen varer

Opbevaring af en åbnet flaske vin

Du kan sagtens åbne en flaske vin, selvom hele vinen ikke skal drikkes samme dag. Hvis du opbevarer den rigtigt, kan den nemlig holde sig i flere dage.

  • Hvor skal den opbevares?
    Vin vil over tid forringes, når den bliver udsat for stuetemperatur og ilt ved åbning. Opbevar derfor en åbnet vin i en kælder – gerne en vinkælder – ved 10-13 grader. Den kan også opbevares i køleskabet. Husk da bare at tage rødvin ud mindst en time inden servering, så den kan nå at få en passende serveringstemperatur.
     
  • Hvordan skal den lukkes?
    Det er vigtigt at tillukke en åbnet vin ved opbevaring, da ilt over tid forringer vinen. Du kan bruge korkproppen eller en tætsluttende vinprop. På den måde forhindrer du den udefrakommende ilt i at trænge ind i flasken. Du fjerner dog ikke den ilt, der allerede er trængt ind i flasken, og derfor vil en vinprop med vakuum holde din vin frisk i længere tid.
     
  • Hvor længe kan den holde?
    Holdbarheden kan variere fra vin til vin, men hvis du følger ovenstående retningslinjer, kan du som hovedregel regne med følgende holdbarhed:
     

Mousserende vin: 1-3 dage
Hvidvin: 4-7 dage
Rosévin: 4-7 dage
Rødvin: 3-5 dage
Hedvin: 1 måned