Kategorier

Fragt
Kundeservice
Der er 56 varer.

Cabernet Sauvignon og Merlot er de to grundpiller i vin fraBordeaux. Men i dag er de ikke blot grundpiller i Bordeaux, de er også plantet alle andre steder på kloden, hvor solen skinner. Cabernet Sauvignon er ikke specielt krævende hvad angår klima og jordbund. Det betyder dog langt fra, at vinenesmager ens uanset hvor de kommer fra.

I forhold til Merlot er Cabernet Sauvignon rig på tannin ogfarve. Det betyder, at vine på Cabernet Sauvignon kræver længere tids lagring, før de bør drikkes, end vine på Merlot. Det betyder også, at de ofte er ganske velegnet til at lagre. Gode Cabernet Sauvignon vine kan snildt gemmes 20 år. Omvendt kan de billige vine fra Sydamerika og Australiensvarmeste områder, drikkes umiddelbart efter frigivelsen. Jo mere varme druen får, jo sødere bliver vinene ofte og jo hurtige kan de drikkes.

Cabernet Sauvignongs typiske kendetegn er solbær. Solbæren kan være altdominerende, især i billige vine fra oversøiske lande, mens den bliver mere afdæmpet med alderen. De store vine fra Bordeaux udvikler med alderen elegante vine med fløjelsbløde tanniner med noter af cedertræ og tobak.

Klima

Cabernet Sauvignon modnes sent og kræver en vis varme, men kan ellers dyrkes i stort set alle egne, hvilket den da også gør. Den dyrkes i mange forskellige omgivelser og er dermed god til at illustrere det lokale klimas virkening på vinens stil. Bordeaux er det omtrent det nordligste hvor den kan modnes. Det er også årsagen til, at årgangene i Bordeaux svinger så meget. I nogle år, er der simpelthen ikke sol nok til at vinene modes tilstrækkeligt. Men omvendt er der ikke for meget varme, så når forholdene er gunstige, fremstilles her nogle af de bedste eksemplarer på hvad Cabernet Sauvignon kan udrette. Vinen her har masser af blød frugt, ikke for meget alkohol, og en god balance mellem tannin ogsyre. Det er moderate og lette vine. Klimaet i New Zealand er en tand køligere og vinene herfra er derfor lidt lysere ogtyndere, dvs. har en letter krop, en Bordeaux. Drager vi modWashington eller det nordøstlige ITalien, opnås lidt mere fylde og frugt end Bordeaux, men vi bevægerer og os stadig i den mdeium lette og delikate afdeling.

I den anden ende af skalaen finder vi de oversøiske flasker. Hvis omgivelserne byder på ubegrænset solskinstimer, findes næsten blommemodne vine med stor og fyldig krop. Disse vine er især kendt i Californien i USA og går under navnet Napa Cabernet. Det er meget dybe vine, der tangerer det sorte. Alt er pumpet, både farve, duft, smag og frugt. Denne type vin kan også findes i Australien, hvor balancen svinger meget alt efter om alkoholen og varmen er holdt i ave eller ej. I de varme egne bydes på ribena mens der i de kølige egne er fokus på solbær med mynthe og eukalyptus i en fin balance mellem alkoholen.

 

Duftnoter for Cabernet Sauvignon

Hindbær, Brombær, Blåbær, Grøn peber, Lakrids, Nellike, Røg, Solbær, Cedertræ, Tobak

Varer sidevis

Varer sidevis