Hurtig levering i DanmarkHurtig levering i Danmark

Unikt udvalgUnikt udvalg

Fragt 59,- Fri fragt over 999,-Fragt 59,- Fri fragt over 999,-

Fysisk butik i ArdenFysisk butik i Arden

Betalingskort
Indtast din søgning...
 

~ scientia potentia est ~

En af de vigtigeste aspekter for kendere er, hvor vinen er fra. Er det Frankrig, USA, Argentinien eller Italien? Alle lande og druer har hver deres kendetegn og smagsvarianter. Der er rigtig mange vinlande i verden og vi kommer ikke til at gennemgå alle. For så bliver vi ikke færdige og det vil sikkert heller ikke interesserer dig.

Vi slutter af med et kort indblik i hvilke druer, der er med til at skabe de forskellige vintyper.

  • Rødvin: Fremstillet af blå druer med skaller.
  • Hvidvin: Fremstillet af de grønne druer (men også afskallede blå druer).
  • Rose: Fremstillet af blå druer uden skaller (sorteres fra i gæringsprocessen)
  • Sidst så har vi den mousserende type, der reelt bare er hvidvin med en smule brus. Den største overraskelse i ovenstående, vil for mange være, at hvidvinen ikke udelukkende bliver produceret med de grønne druer.

Den passende vin til din mad

Spørgsmålet om 'hvad vin med hvilken mad' skal besvares så let, som alsidig i dagens udvalg af druer, vine og en bred vifte af udviklings- stilarter.

En passende vin til maden bør ikke dominere maden, men snarere fremhæve de forskellige varianter af den mad og støtte smagen. Til gengæld skal maden hellere ikke, med krydderi, for meget fylde eller ugunstig kombination af varianter, overdøve vinen.

Det gælder også for at overvinde de traditionelle stereotyper: tidligere var det for eksempel mere end normalt at servere hvidvin til fisk og skaldyr. Dette er godt nok i de fleste tilfælde, da især hvidvinens syre nemt kan kombineres med fisk. Ikke desto mindre kan den rigtige vin til fisk også være en fin frugtagtig rødvin såsom en slankere Pinot Noir, en ikke mindre velegnet tung vin eller endda en kirsebær-aromatisk rødvin til retter med krydret saltvandsfisk og krydrede opskrifter fra middelhavskøkkenet.

Selv ved osten gælder ikke altid, hvad der var tendens i årtier: ikke altid er rødvin den passende vin til ost. Især med ung ost harmoniserer tanninerne fra den røde vin ikke godt med ostens æggehvide. Rødvin er det rigtige valg for modnet hård ost. Meget lettere at beslutte sig for er de forskellige hvidvine, hvad enten Riesling, Sylvaner, osv. - hvilke er så alsidige i deres aromaer, hvidvine som i deres forskellige udviklede stilarter er ekstremt variabel, således at en mad-vin-kombination bør være en fornøjelse i at prøve og mindre en udfordring.

Selv til dessert er vin ofte den ideelle følgesvend. Søde vine med deres koncentrerede frugtsmag er ofte det bedste valg, da de afbalancerer ofte for søde desserter godt.

Også mousserende vin kan være en god følgesvend gennem en menu. Dette er ikke et nyt modefænomen: i Italien, Spanien eller Frankrig har dette været ganske almindelig praksis i årtier.

For mere information kan du besøge den ønskede kategori: Her forklarer vi nærmere præcist hvilke vine med hvilke druesorter der anbefales til hvilken mad.

0 resultater
Vi har desværre i øjeblikket ingen vare i denne kategori.
 

Har du brug for hjælp?

Send os en besked

Tak - din besked er modtaget og der er sendt en kopi til din mail!