Kategorier

Fragt
Kundeservice
Der er ingen varer

Canadisk whisky

Selv om den deler visse karakteristika med skotsk whisky og bourbon, har canadisk whisky en stil helt, takket være en unik produktionsmåde og indflydelsen - undertiden subtil, undertiden åbenlyst - af rug. Og hvis forbud næsten dræbte amerikansk whisky, hjalp det canadiske destillerier til at trives. Til denne dag kan canadisk whisky stadig lovligt kaldes 'rye whisky' og er rutinemæssigt henvist til som sådan af mange i USA - selvom destillationsvirksomheder sandsynligvis vil bruge mere majs end noget andet korn, når de gør det. To grunde, der er knyttet til historie og produktion, hjælper med at forklare hvorfor. De tidlige agerbrugere i det østlige Canada fandt jorden og klimaet noget udfordrende for at dyrke mange kornafgrøder, men hårdfør rug kunne overleve de bittere vintre - og fandt vej ind i destillerierne som følge heraf. Opdagelsen af bedre landbrugsjorden længere vest senere mindskede rugens betydning.