Kategorier

Fragt
Kundeservice
Der er 38 varer.

Whisky

En af de fineste former for alkohol i Verden, skabt ved destillering af maltet byg (slet ikke ulig øl !) Der skelnes mellem to former for whisky, Malt (Single Malt fra ét destilleri), der destilleres dobbelt i pot still (som Cognac ) og grain, der destilleres kontinuerligt omtrent som gin eller vodka -her tillades også andet end byg, og grain laves ofte af hvede eller majs, som ikke er maltet. Et blend af disse to kaldes Blended Scotch Whisky, uanset mængden af malt i blandingen. Den bedste whisky er Pure Malt, lagret markant længere end de 3 år, som er den legale standard, ofte fra særlige destillerier i Highland (Speyside er det største område her), Lowland -syd for skillelinie lige nord for Glasgow- eller Islay (nogle få destillerier på denne ø leverer en whisky, hvor mange hævder at kunne dufte både salt fra havets nærhed og jod). Ët enkelt destilleri Campbeltown sælger under dette navn. En særlig type whisky er "Single Cask Whisky", dvs. whisky tappet direkte fra det fad, hvor whisky'en har lagret, i reglen uden at få tilsat farve (karamelfarve tillades og giver både en dybere farve og lidt sødere smag) eller filtrering . Denne helt tørre whisky kan dog kræve tilvænning og er i reglen bedst med en lille dråbe kildevand oveni.Whisky må ikke sælges med mindre end 40% alkohol, men den bedste whisky fås i reglen ved 43-46% alkohol.

Underkategorier
  • Blended
    Blended Whisky En blended whisky er en whisky, som er blandet af forskellige grain-whiskyer og/eller malt-whiskyer, for at man derved kan få en ny blended whisky med sine helt egne karaktertræk. En blended whisky er billigere at producere end en almindelig whisky og bærer heller ikke alder. En blended whisky er derfor heller ikke på samme måde lige så smagsfuld som andre whiskyer og går derfor godt sammen med andre smagsnuancer - f.eks. i drinks. Dog kan man sagtens nyde et glas blended whisky alene, og den findes stadig med mange forskellige smage såsom røget, sød, m.m. Mange eksperter mener, at den blended whisky sagtens kan komme op kvalitetsmæssigt på niveau med whisky af single malt.
  • Bourbon
    Bourbon Bourbon eller Bourbon whiskey er en amerikansk whiskytype. Den er opkaldt efter det gamle Bourbon County i Kentucky,USA, som oprindeligt dækkede det meste af Kentucky. Grundet whiskeyens høje kvalitet fra dette område, brugte man navnet Bourbon whiskey som en kvalitetsbetegnelse, der så sidenhen er blevet en præcist defineret whiskeykatagori. En bourbon skal være fremstillet i USA af minimum 51% majs, og være lagret på nye fade, der skal være fremstillet af amerikansk hvideg og brændes (forkulles) indvendig. Bourbon whiskey kan i dag fremstilles i hele USA, men den fremstilles fortsat næsten udelukkende i staten Kentucky. Der er ingen minimumskrav på alder for en bourbon. Straight Bourbon skal være lagret i minimum 2 år. Nogle af de kendte mærker bourbon er Jim Beam, Wild Turkey og Four Roses. Mærket Jack Daniel's opfylder klassifikationskravene til at være en bourbon, men betegner sig selv som en Tennessee whisky.
  • Canadisk
    Canadisk whisky Selv om den deler visse karakteristika med skotsk whisky og bourbon, har canadisk whisky en stil helt, takket være en unik produktionsmåde og indflydelsen - undertiden subtil, undertiden åbenlyst - af rug. Og hvis forbud næsten dræbte amerikansk whisky, hjalp det canadiske destillerier til at trives. Til denne dag kan canadisk whisky stadig lovligt kaldes 'rye whisky' og er rutinemæssigt henvist til som sådan af mange i USA - selvom destillationsvirksomheder sandsynligvis vil bruge mere majs end noget andet korn, når de gør det. To grunde, der er knyttet til historie og produktion, hjælper med at forklare hvorfor. De tidlige agerbrugere i det østlige Canada fandt jorden og klimaet noget udfordrende for at dyrke mange kornafgrøder, men hårdfør rug kunne overleve de bittere vintre - og fandt vej ind i destillerierne som følge heraf. Opdagelsen af bedre landbrugsjorden længere vest senere mindskede rugens betydning.
  • Irsk
    Irsk whisky Historien sætter sine spor. Til trods for at irsk whiskey ikke længere bliver fremstilet på små destillerier overalt i Irland, men derimod på store fusionerede destillerier, lever den gode smag fortsat videre. Der er kamp på whiskeymarkedet, og det afspejles i smagen, der fremstår stærk, oprigtig og ren. Med ”pure pot still Irish whiskey” får du smagen af historie og tradition. Det er samtidig en smag, der adskiller sig fra den skotske single malt whisky ved at være tredobbelt destilleret frem for den skotske dobbelte destillering. Dette giver en blødere og mere elegant whiskeystilart, hvilket i sig selv er tillokkende kvaliteter for en whiskey. Den ekstra destillering giver desuden mulighed for at fremstille cremede og tunge whiskeytyper, der vil stimulere dine smags-og duftesanser.
  • Single Malt
    Single malt whisky Malt whisky er fremstillet efter den oprindelige metode til fremstilling af whisky. Her omdanner man byg til malt, tilsætter vand og lader den gære, hvorefter det bliver destileret i et stort kobberkar. Dette er den samme metode, man bruger til fremstilling af single malt whisky. Single malt whiskyer produceres både i det skotske lowland og i det skotske highland og ligesom naturen i de to områder så er smagene vidt forskellige. Hvor Highland whiskyer generelt kan have en kraftfuld eller nødeagtig smag, så er Lowland whiskyer anderledes milde. Netop af denne grund kaldes Lowland whiskyer også for Lowland Ladies i folkemunde. 

Varer sidevis

Varer sidevis