Kategorier

Fragt
Kundeservice
Der er 15 varer.

Rom

Destillat af sukkerrør eller på kvaset fra sukkerrør. Laves over det meste af Verden, typisk i de tropiske egne. Mest kendt er måske rom fra Cuba, Jamaica, Barbados, Bahamas, Puerto Rico samt Trinidad og Guyana ("Demerara"), men også Madagascar, De kanariske Øer og andre steder destilleres rom. Rommens smag afhænger som Cognac af råmaterialet samt destillationsformen. Næsten al rom destilleres i såkaldt "Coffey Still" ved kontinuerlig destillation (modsat Pot Still, hvor man destillerer hver portion separat), typisk til 90% alkohol -jo højere, jo lettere spiritus. Det meste rom er hvid, der som regel lagrer på tank, mens mørk rom ofte lagrer i eg , typisk et år eller to. Farven kan passende -som også smagen- justeres med sukkerkulør... Añejo ("årgammel") betegner en lagret rom, som dog ofte er mere end et år gammel! Mount Gay destilleriet på Barbados har lavet rom siden 1703. Det ejes i dag af Rémy-Cointreau og nyder fint ry for sin "Extra Old", selvom den unge Eclipse er mest kendt.