Kategorier

Fragt
Kundeservice
Der er 1 vare.

Grappa

En klassisk brændevin fra Italien, som fremstilles gennem destillering af druekvas, som er et restprodukt i forbindelse med almindelig vinproduktion efter druerne presses. Ligesom med rød- og hvidvin bærer Grappa ofte navn efter det område den er produceret. I nogle tilfælde er der også referencer til druetypen som "kvasen" er baseret på. Selvom Grappa grundlæggende set er produceret på et affaldsprodukt, findes der en verden af smag i de italienske brændevine og derfor bør du ikke snyde dig selv for denne smagsoplevelse.

Ouzo

En anis-baseret brændevin fra Grækenland og grækernes nationaldrik. Ouzo er meget lig absint, blot uden have-malurt. Ouzo er klart, indtil man blander det med vand, hvorefter det bliver mælkehvidt. Dette skyldes at drikken indeholder stoffet anethol, som er opløseligt ialkohol men ikke i vand. Dette danner bundfald, og den hvide farve optræder. Når man blander ouzo med vand bliver alkoholprocenten lavere, og anetholen fælder ud. Det tidligste produktionscenter for ouzo var øen Lesbos, og store mængder af brændevinen bliver fortsat fremstillet der. En af de største producenter er Barbayiannis (Βαρβαγιάννης), som holder til på den sydligste del af øen. I 1932 udviklede man en metode at destillere ouzo på hvor kobberkedler benyttes, og dette regnes i dag som den korrekte måde at lave drikken på.