Kategorier

Fragt
Kundeservice
Der er 1 vare.

Rosévin fra Portugal

En af de vigtigste regioner er Vinho Verde, der fremstiller friske og let mousserende vine; de meget tørre røde vine drikkes kun lokalt, mens de ofte let sødlige hvidvine også eksporteres. De bedste ikke-mousserende hvidvine er lavet på den fine druealvarinho. Franske druer anvendes kun i beskedent omfang, og i det nordlige Portugal laves de gode rødvine på gamle lokale druer, især den ædle touriga nacionalog tinta roriz (i Spanien kendt som tempranillo). I Dourodalen laves der foruden portvin gode, solide rødvine, hvoraf flere bliver slotsaftappet ligesom i det sydligere Dão. Bairrada syd for Porto er kendt for fyldige og krydrede rødvine på druen baga samt mousserende vin efter champagnemetoden, vinho espumante, og syd for Lissabon ligger distrikterne Setúbal og Palmela, hvor man på druen muscat laver en af de fornemste søde vine i verden, Moscatel de Setúbal.