Kategorier

Fragt
Kundeservice
Der er 19 varer.

Spanske rødvine

"For at en spansk vin skal være værd at drikke, skal rødvin være fra Rioja, hvidvin fra Penedès og rosé fra Navarra" sagde spanierne selv tidligere. Men siden 1980'erne er der sket en mindre revolution, idet mange kooperativer har fået ultramoderne udstyr. Det har forbedret de før så tunge, iltede og alkoholrige vine fra La Mancha, Alicante og Valencia, som tidligere mest blev brugt til blanding eller destilleret til brandy. De bedste og mest kendte vine avles i den nordlige del af landet. I Galicien produceres friske og sprøde hvidvine på druen albariño, en variant af rieslingTempranillo er Spaniens fornemste blå drue, og den præger de bedste rødvine fra Rioja, Toro og det nye superdistrikt Ribera del Duero. Herfra kommer landets normalt fineste vin, Vega Sicilia, men den danske vinmand Peter Sisseck (f. 1962) producerede i 1995 den første "Dominio de Pingus", en kultvin, som nu er den dyreste fra Spanien. I Rioja bliver tempranillo ofte blandet med garnacha, landets mest plantede blå drue, som giver varme og fylde til vinene. Vine fra Spanien blev for alvor berømte omkring 1970, da Miguel Torres (f. 1941) fra Penedès vandt i store internationale smagninger og indførte franske druesorter.