Kategorier

Fragt
Kundeservice
Der er 79 varer.

Italienske rødvine

Der er 20 regioner i Italien og der er kolossal forskel på vinene fra nord mod syd. De nordlige er generelt mere elegante, mens de sydlige har mere varme, sødme og fylde.De to regioner repræsenterer tilsammen Barolo, Barbaresco, Brunello og Chianti - fire vintyper, som er blandt verdenseliten. Italiensk rødvin er elsket overalt i verden, og det gælder i høj grad også i Danmark. I Italien produceres der vin i 20 distrikter, selvom kun et fåtal af dem er kendte. Vores udvalg af italienske rødvine spænder bredt, og har du brug for mere information om de forskellige rødvine, kan du ved hver vin læse mere om vinens smagsnuance og finde ud af, om rødvinen eksempelvis er blød, frugtagtig eller kraftig og krydret. Er du på udkig efter rødvin, som passer godt til en bestemt type mad, så kan du også læse mere om det ved hver enkelt rødvin, eller sende os en mail. Vores udvalg er bredt og vi kan f.eks. tilbyde rødvin fra Appassimento, Ripasso og Amarone.

Underkategorier
  • Amarone
    Amarone fra Italien Amarone er en af danskernes helt store vinfavoritter, som kun har nydt stigende popularitet gennem de sidste 10-15 år. Det er ikke en af vinverdenens såkaldte store vine, men alligevel appellerer den til den brede befolkning i lille Danmark. Ung som gammel. Måske skyldes populariteten, at vinene produceres i Verona som også er et yndet turistmål, hvor man også kan finde Gardasøen. Eller måske skyldes det, at dens fyldige og varme karakter er det perfekte match til en kold vinteraften. I 2009 blev Amarone della Valpolicellaendelig ophøjet til DOCG status, små 20 år efter navnet officielt blev lanceret. Amarone er en tør rødvin, der fremstilles i Valpolicella. Der fremstilles også en sød udgave som kaldes Recioto della Valpolicella. Begge vintyper kaldes for passito, der hentyder til at de er fremstillet af tørrede druer. Recioto er en sød vin, mens Amarone er dens tørre modstykke. Amaro betyder bitter og henviser til, at Amarone er en bitter (tør) udgave af den oprindeligt søde vin. Fremgangsmåden er den samme for begge vintyper: Man tager de bedste druer og lægger dem til tørre, hvilket på italiensk kaldes for appassimento og deraf det afledte Passito.
  • Appassimento
    Appassimento - Rødvin fra Italien Et italiensk udtryk for at ”visne” eller ”hensygne”. Ved Appassimento lader man druerne tørre, hvormed en stor del af væskeindholdet fordamper. Processen efterlader en ekstrakt, som er ret intens og knapt så syreholdig. Efter høst enten hænges eller lægges druerne til at tørre i særlige tørrerum eller på gamle tørrelofter. Oftes lægges drueklaserne på særlige bakker eller stråmåtter, som er placeret på hylder, men tørreprocessen kan også foregå på selve vinstokken. Fremstillingsmetoden benyttes f.eks. i Valpolicella til rødvinen Amarone della Valpolicella DOCG.
  • Barolo
    Barolo - Vinenes konge og kongernes vin fra Italien Det siges om Barolo, at den er vinenes konge og kongernes vin! Større kan det vist ikke blive. Barolo har sit velklingende navn fra landsbyen Barolo, der ligger i Langhe. Barolo har en kendt lillebror, Barbaresco, som den ofte sammenlignes med. Fællestrækkene er, at Barolo og Barbaresco altid laves 100% på Nebbiolo. Nebbiolo er den kvalitetsmæssige bedste blå sort i Piemonte. En Barolo er som ung lukket og præget af barske tanniner. Men allerede efter et par år begynder den gradvist at åbne op. Farven skifter til teglrød og bevæger sig over modorange, jo ældre en Barolo bliver. Duften er meget kompleks og indeholder alskens røde bær og mørke frugter. Aromaernespænder over både florale elementer og mørkere noter som trøffel, chokolade og lakrids, der alle ændres jo ældre den bliver. Frugten går fra at være frisk til tørret. Det samme gælder for de florale elementer, der går i retningen af tørrede blomster og urter. En Barolo er en aromabombe, der skifter karakter med alderen, men uden at miste sin intensitet.
  • Brunello
    Brunello - Rødvin fra Italien Sangiovese er en af Italiens helt store druesorter og samtidig den mest plantede af de blå sorter. Dens store udbredelse betyder, at der både laves nogle af italiens bedste vine, men størstedelen er og bliver ordinære. Selve sorten er derfor ingen garant for kvalitet alene, men derimod spiller område og producent den afgørende rolle. Sangiovese er at finde i hele Italien, men yder sit absolut bedste i mellemitalien, mere præcist i Toscana, hvor den står bag vinene fra Brunello di Montalcino og Chianti. Sangiovese bliver i stigende grad plantet i de oversøiske lande. Den er derfor at finde i vine fra Californien og Australien. I Californien kalder man ligefrem vinene for Cal-Ital, altså californiske vine, lavet på italienske druesorter.
  • Chianti
    Chianti er indbegrebet af Toscansk vin. Området og produktionen er enormt. For at gøre markedet mere overskueligt, er der oprettet 7 Subzoner. Hvis ikke navnet påsubzonen er angivet, eksempelvis Chianti Rùfina, kommer vinen fra den store generelle appellation. Selvom tanken er, at de enkelte subzoner laver bedre vin end den generelle, så kan man ikke altid gå ud fra dette. Nogle vinbønder foretrækker at få de bedste druer fra flere forskellige zoner og bliver vinen pludselig deklassificeret til almindelig Chianti. Oprindeligt var vine fra Chianti lavet på ren Sangiovese og skulle drikkes unge. Det blev der siden hen ændret på, men i dag er mange i stigende grad ved at vende tilbage til de rene eller næsten rene Sangiovesebaserede vine. Den klassiske Chianti er ung, let bitter og har smagselementer af ikke helt modne frugter, hvilket igen understreger den let bitre smag.
  • Ripasso
    Ripasso også kaldt mini-Amarone I mellem de to yderpoler, den klassiske Valpolicella og Passito vinene, findes Ripasso. Den kaldes også for en fattigmands-Amarone eller mini-Amarone. Rispasare betyder at passere igen og det er netop det specielle ved Ripasso. Man tager en traditionel Valpolicella vin og hælder over kvaset fra Amarone-fremstillingen. Dels presser man de sidste smagsnuancer ud af Amaronen og dels begynder vinen igen atgære, da der stadig vil være sukker i kvaset. Det giver en mere fyldig vin, som optager farve og fylde fra den tidligere vin. Ripasso opnår en højere alkoholstyrke, grundet den længere gæringstid. Alkoholstyrkeen ligger på 13,5% til 14,5%. Der er flere varianter af fremstillingsprocessen, som dog alle benytter materiale fra tidligere fremstilling. Vinene minder ofte mere om en kraftigere og mere fyldig Valpolicella Superiore, fremfor en lille Amarone, som de tit fremstilles som.

Varer sidevis

Varer sidevis