Kategorier

Fragt
Kundeservice
Der er 30 varer.

Franske rødvine

Frankrig har mere end 2000 års erfaring indenfor produktion rødvine, af forskellige druesorter. Det er de klassiske franske vindistrikter der gør de franske vine berømte. Det er de berømte vindistrikter, Bourgogne, Champagne, Rhone, Alsace og Bordeaux der har gjort franske vine berømte. Frankrig er ubestridt verdens førende vinland, andre vinlande har efterlignet det franske AOC system, men Frankrig er det eneste land, der også har klasseifikationer, hvor de bedste vingårde og slotte i visse distrikter er optaget i officielle ranglister, Grand Cru eller Grand Cru Classé. Vores udvalg af franske rødvine spænder bredt, og har du brug for mere information om de forskellige rødvine, kan du ved hver vin læse mere om vinens smagsnuance og finde ud af, om rødvinen eksempelvis er blød, frugtagtig eller kraftig og krydret. Er du på udkig efter rødvin, som passer godt til en bestemt type mad, så kan du også læse mere om det ved hver enkelt rødvin, eller sende os en mail.

Underkategorier
  • Châteauneuf du Pape
    Rødvin fra Châteauneuf du Pape Châteauneuf du Pape er kongen af rødvin fra sydrhône. De bedste af slagsen har et stort lagrinspotentiale og giver vine med aromatisk duft af provence urter kombineret med fuldkrop og en fed tekstur. 90-95% af den producerede vin er rødvin, resten er hvidvin. Vinene må laves på 13 forsekllige druesorter. Ud over at producere den bedste vin, er Châteauneuf du Pape den størst målt på kvantum.Størstedelen af vinmarkerne er tilplantet med Grenache, der er en druesort som har det bedst under en bagende sol. I Châteauneuf du Pape gør den det bedre end noget andet sted i Frankrig. Dernæst er Châteauneuf du Papes terroir i særklasse. Potentialet er ganske enkelt meget højt og de producenter der formår at udnytte det, frembringer store vine.
  • Gigondas
    Rødvin fra franske Gigondas Gigondas er en gammel Villages kommune, der i 1971 blev opløftet til sin egen appellation. Stort set al vin der produceres, er rødvin, men der laves også en forsvindende del rosévin. Grenache Noir er den priære druesort. Gigondas sammenlignes ofte med Châteauneuf du Pape. Mikroklimaeter dog køliger i Gigondas. Selvom det ikke lyder af meget, kan det være fatalt i de år, hvor vejret er særligt ugunstigt.Stilen i Gigondas er robuste, rig, kødfulde og genereøse vine med fuld krop. De kan gemmes 5-15 år og bør generelt ligge nogle år, inden de åbnes.En vin uden kanter, der kan drikkes direkte fra hylden. Den klassiske stil derimod er muskuløs med fuld krop, der som ung kan virke lidt kantet, men over tid bliver kanterne slebet af.