Kategorier

Fragt
Kundeservice
Der er 212 varer.

Rødvin fra mange forskellige lande

Leder du efter kvalitets rødvin, er du kommet til det helt rette sted. Hos EXCLU WINE får du hver gang god, lækker og eksklusiv rødvin fra eksempelvis Australien,  Italien, Spanien, Californien og mange andre lande. Vi har smagen i højsædet og anbefaler især rødvine, der er imødekommende og elegante med en kraftfuld og saftig smag med en lang eftersmag, der bliver hængende, så tænderne løber i vand. Det er, hvad vi kalder bedre vin. Prøv dig frem i vores spændende udvalg af rødvin fra forskellige lande. Har du nogle spørgsmål til bestillingen eller til de forskellige vine, er du mere end velkommen til at kontakte vores eksperter, der sidder klar til at hjælpe dig. Ring på telefon 41 49 90 10 eller skriv til e-mail info@excluwine.dk.

Underkategorier
 • Argentina
  Argentinske rødvine Argentina er verdens femte største vinproducent. Alligevel er argentinsk vin først for nyligt kommet på de europæiske hylder. For 10-15 år siden blev argentisk vin ikke regnet for noget uden for Argentina. Det meste blev også drukket lokalt, så det var ikke et stort problem. I midten af 90'erne blev Argentinas økonomi kraftigt forværret og det lokale vinsalg fald drastisk. De Argentinske producenter måtte derfor i stigende grad forsøge at afsætte deres vin udenfor Argentina. For at kunne sælge vinen udenfor Argentina, måtte kvaliteten kraftigt op. Samtidig begyndte udenlandske investorer at investere i argentinske vinmarker. De to faktorer tilsammen skabte en positiv spiral, som i dag stadig er i opadgående retning. Kvaliteten bliver simpelthen bedre og bedre år for år. De nye tiltag har i den grad båret frugt og i takt med, at de mange nye vinstokke bliver ældre, skifter vinen også karakter. En af de fremtrædende investorer, er den legendariske vinkonsulent Michel Rolland.
 • Australien
  Australske rødvine  Den australske vin produceres på ganske få druer. De fleste rødvine produceres af Shiraz (Syrah,fransk drue), og Cabernet Sauvignon.Man kan finde Shiraz både for sig selv og i kombination med andre druer som f.eks Cabernet Sauvignon og Grenache. Australien er kendt for sine fantastiske kraftfulde og intense rødvine fra Syd Australien. De er også i stand til at producere mere friske og elegante vine i de køligere områder af Australien. Vinen produceres i en række regioner langs kontinentets sydkyst – Australiens ”gyldne skråning”. Yderligere produceres der også vin på Tasmanien. Den største at regionerne er Syd Australien med berømte distrikter som Barossa Valley, Eden Valley, Clare Valley Padthaway, McLaren Vale og Coonawarra. Mange forbinder australsk vin med fyldige Chardonnay hvidvine eller varme Shiraz rødvine. Australien er opdelt i 6 vinregioner; New syd Wales, Victoria, Syd Australien, Vest Australien, Tasmanien og Queensland.
 • Californien, USA
  Californiske rødvine  De californiske rødvine er kendte for deres høje kvalitet og forskelligartethed. Californien er ét af de mest forskelligartede vinområder i verden. Her er næsten 100 druesorter, der dyrkes på mange vindyrkningsarealer med snesevis af forskellige mikroklimaer og jordbundstyper. Desuden er her mange vinavlere med international erfaring, som giver endnu flere forskelligheder. Der er fem overordnede vinregioner, hvoraf de tre ligger ud mod kysten, for at nyde godt af havets afkølende egenskab. De to bedste regioner er North Coast og Central Coast. I dag regnes vinene fra Santa Ynez Valley i Californien således som de allerbedste. Især vine produceret på Pinot Noir, Syrah og Zinfandel får mange roser af anmelderne. Der er ingen tvivl om at Californien sagtens kan konkurrere på kvaliteten på rødvine, fra de eksklusive kultvine til hverdagsvinene.
 • Chile
  Chilenske rødvine  Chile er det førende vinland i Sydamerika, hvad angår kvalitet. Der fremstilles årligt mere end 500 mio. flasker fra et vinareal på 65.000 ha. Vinavlen blev grundlagt i 1550'erne af spanske munke, der plantede den røde såkaldte "missionsdrue". Under navnet pais optager den halvdelen af vinarealet. Chilenske vine har med stor succes overtaget en del af de traditionelle, europæiske vinlandes markedsandele i Danmark og havde i 2004 den næststørste registrerede andel i volumen (17%) efter Frankrig. Lave omkostninger og stabile klimatiske forhold sikrer en konstant kvalitet til relativt lave priser. Chiles vinindustri blev moderniseret i 1850'erne, da franske druesorter blev indført, og vingårde blev etableret med hjælp fra franske eksperter. Fra 1980 er der igen sket store moderniseringer, og de bedste vine produceres i fransk stil til eksport. Som det eneste vinland i verden har Chile aldrig været plaget af vinlusen, og vinene produceres på druer fra originale, upodede vinstokke
 • Frankrig
  Franske rødvine Frankrig har mere end 2000 års erfaring indenfor produktion rødvine, af forskellige druesorter. Det er de klassiske franske vindistrikter der gør de franske vine berømte. Det er de berømte vindistrikter, Bourgogne, Champagne, Rhone, Alsace og Bordeaux der har gjort franske vine berømte. Frankrig er ubestridt verdens førende vinland, andre vinlande har efterlignet det franske AOC system, men Frankrig er det eneste land, der også har klasseifikationer, hvor de bedste vingårde og slotte i visse distrikter er optaget i officielle ranglister, Grand Cru eller Grand Cru Classé. Vores udvalg af franske rødvine spænder bredt, og har du brug for mere information om de forskellige rødvine, kan du ved hver vin læse mere om vinens smagsnuance og finde ud af, om rødvinen eksempelvis er blød, frugtagtig eller kraftig og krydret. Er du på udkig efter rødvin, som passer godt til en bestemt type mad, så kan du også læse mere om det ved hver enkelt rødvin, eller sende os en mail.
 • Italien
  Italienske rødvine Der er 20 regioner i Italien og der er kolossal forskel på vinene fra nord mod syd. De nordlige er generelt mere elegante, mens de sydlige har mere varme, sødme og fylde.De to regioner repræsenterer tilsammen Barolo, Barbaresco, Brunello og Chianti - fire vintyper, som er blandt verdenseliten. Italiensk rødvin er elsket overalt i verden, og det gælder i høj grad også i Danmark. I Italien produceres der vin i 20 distrikter, selvom kun et fåtal af dem er kendte. Vores udvalg af italienske rødvine spænder bredt, og har du brug for mere information om de forskellige rødvine, kan du ved hver vin læse mere om vinens smagsnuance og finde ud af, om rødvinen eksempelvis er blød, frugtagtig eller kraftig og krydret. Er du på udkig efter rødvin, som passer godt til en bestemt type mad, så kan du også læse mere om det ved hver enkelt rødvin, eller sende os en mail. Vores udvalg er bredt og vi kan f.eks. tilbyde rødvin fra Appassimento, Ripasso og Amarone.
 • New Zealand
  New Zealandske vine Vinene fra New Zealand må ikke sammenlignes med dem fra Australien. De to lande komplimenterer hinanden mere end de ligner hinanden. New Zealand har et enestående køligt klima, som giver ideelle vækstbetingelser for Bourgogne-sorternePinot Noir og Chardonnay, men også Sauvignon Blanc, som kendes fra Loire i Frankrig. I de varmere områder modnes Merlot og til dels også Cabernet Sauvignon. De New Zealandske vinmarker nyder altså godt af et maritimt klima, der gør somrene køligere og vintrene mildere, end hvad man ellers forventer på disse breddegrader. Mindst lige så vigtigt er det, at nætterne om sommeren er kølige, selv på varme sommerdage. Temperaturen svinger derfor meget fra dag til nat, hvilket er essentielt for at bevare frugten ogsyren i druerne. Tilsammen skaber det fuldmodne druer, der stadig er rig på frugt og syre, altså et klima, der i store træk mere minder om det vi finder i Europa, end det vi finder i Australien.
 • Portugal
  Portugisiske rødvine  I Portugal vokser der mere end 500 forskellige druesorter. 95 % af alle druer, er sorter, som kun findes i Portugal og ikke findes andre steder i verden. De resterende 5 procent er internationale druer, som du genkender i andre vinområder, og som du finder i vine fra de øvrige vinproducerende lande verden over. Portugisiske vine giver mange dejlige smagsoplevelser, derfor bør du gå på opdagelse i den portugisiske vinskat. En af de vigtigste regioner er Vinho Verde som fremstiller friske og let mousserende vine. I det nordlige Portugal produceres de gode rødvine på gamle lokale druer, især den ædle touriga nacional og tinta roriz.
 • Spanien
  Spanske rødvine "For at en spansk vin skal være værd at drikke, skal rødvin være fra Rioja, hvidvin fra Penedès og rosé fra Navarra" sagde spanierne selv tidligere. Men siden 1980'erne er der sket en mindre revolution, idet mange kooperativer har fået ultramoderne udstyr. Det har forbedret de før så tunge, iltede og alkoholrige vine fra La Mancha, Alicante og Valencia, som tidligere mest blev brugt til blanding eller destilleret til brandy. De bedste og mest kendte vine avles i den nordlige del af landet. I Galicien produceres friske og sprøde hvidvine på druen albariño, en variant af riesling. Tempranillo er Spaniens fornemste blå drue, og den præger de bedste rødvine fra Rioja, Toro og det nye superdistrikt Ribera del Duero. Herfra kommer landets normalt fineste vin, Vega Sicilia, men den danske vinmand Peter Sisseck (f. 1962) producerede i 1995 den første "Dominio de Pingus", en kultvin, som nu er den dyreste fra Spanien. I Rioja bliver tempranillo ofte blandet med garnacha, landets mest plantede blå drue, som giver varme og fylde til vinene. Vine fra Spanien blev for alvor berømte omkring 1970, da Miguel Torres (f. 1941) fra Penedès vandt i store internationale smagninger og indførte franske druesorter.
 • Sydafrika
  Sydafrikansk rødvin  Sydafrikas klima minder på mange måder om klimaet fra Middelhavet. De bedste vindistrikter ligger tæt på havet. De sydafrikanske vindistrikter ligger mere eller mindre rundt om Cape Town. Tættest på Cape Town er Stellenbosch, der producerer mange af de allerbedste rødvine fra Sydafrika. Vinmarkerne omkring Cape Town påvirkes af bjergkæderne, Atlanterhavet og Det indiske Ocean. Sydafrika har deres egen drue, som er en blanding mellem Piont Noir og Cinsault. De dygtige vinproducenter udvikler og frembringer vine på bl.a. Cabernet Sanvignon, Merlot, Pinot Noir og Shiraz. Ud over rødvin producerer Sydafrika også hvidvin og rosévin, men det er rødvin som landet er kendt for. Lige nord for Cape Town ligger de bedste og fineste distrikter Paarl og Stellenbosch. Disse ligger på samme breddegrad som de bedste distrikter i Chile, Argentina og Australien. Ved at kombinere de modne frugter med elegance og tilbageholdenhed har dette land fundet en stil der kombinerer det gamle med det nye i skøn forening.
 • Uruguay
  Rødvin fra Uruguay Uruguay er et lille vinland beliggende på den sydamerikanske østkøst mellem Brasilien og Argentina. Som vinland har Uruguay ikke en lang historie - vinen kom til landet med baskere sidst i 1800-tallet.Vinproducenterne er typisk mindre familiebrug i modsætning til kæmpefirmaerne i Chile, hvor mange har udenlandske investorer. Der er ca. 300 bodegaer i Uruguay.Landet har via sin belligenhed ud til Atlanterhavet et mildt kystklima, og nedbøren er rigelig, dvs. der er ikke, som i f.eks. Chile og Argentina, brug for at kunstvande.Indtil for kort tid siden var druesorterne mest hybrider, men for at overleve konkurrencen med naboerne har man indført bedre druesorter og har i dag udmærket Cabernet , Chardonnay -og ikke mindst Tannat , som er en lokal specialitet. Vinen gror mest på lave bjerge omkring Montevideo og nyder godt af ret varmt klima, men bedre vine kommer fra mere tørre områder inde i landet.Uruguay profilerer sig på rødvinsdruen Tannat, der har vokset i landet i over 100 år, mens Argentina's "nationaldrue" må siges at være Malbec, og man har talt om Carmenere, som den drue der giver størst håb for originale vine for Chiles vedkommende.
 • Østrig
  Østrigsk rødvin  Østrigske vindistrikter ligger ved foden af alperne i den østlige del af landet, hvilket giver dyrkningen af vindruerne optimale klima- og jordbundsforhold. Østrig befinder sig i en såkaldt ”Cool Climate”- zone med udprægede årstider og tydelig forskel på dag- og nattemperatur. Det giver på en måde en meget udpræget aromaudvikling, altså mere frugtig og aromatisk vin. Den østrigske vinproduktion spænder vidt fra den lette tørre hvidvin til den kraftige fyldige rødvin. Blaufränkisch er Østrigs mest berømte rødvinsdrue, den er tidlig i blomst og modner sent. Den lange modningstid gør den udfordrende at dyrke. Den trives bedst på stenrige jorde og kræver varme sommerdage for at modne optimalt. Den giver megen struktur, høj syre og pæne taniner. Stil mæssigt varierer den fra lysere vin med stram struktur til mørkere, fyldige vine med krop og dybde.

Varer sidevis

Varer sidevis