Kategorier

Fragt
Kundeservice
Der er 19 varer.

Portvin

Hos ExcluWine.dk har vi et godt udvalg i lækre og fyldige portvine.

Portvin fremstilles i Douro regionen i det nordlige Portugal. Der findes et væld af stilarter, der dog alle har ét element ved fremstillingen tilfælles: Druemostens naturlige gæring standses ved tilsætning af druesprit. Herved beholder mosten noget af druernes naturlige sukkerindhold - vinen bliver dermed naturligt sød - og alkoholprocenten stiger og ender typisk på omkring 20%.
Portvin er opkaldt efter Portugals næststørste by, Porto, og fremstilles som blanding af flere druesorter. Portvin kan være hvid/lys eller rød i farven. Vinstokkene plantes på skråninger, hvor der er skabt terrasser som de vokser på.
Tawny er et engelsk ord, som betyder brunlig eller gulbrun, og hentyder til den farve, som portvinen får, når den lagres på små fade i længere tid..
Colheita betyder årgang. Når der f.eks. står Colhetia 2000 på en portvin, de der tale om en tawny portvin fra det år.
Vintage portvin er en fornem type der kun produceres i de allerbedste år. Den tilbringer kun ca.2 år på fad , hvorefter den udvikles i mange år på flaske, den kan sagtens drikkes ung og er meget frisk i smagen eller den kan ligge i mange år og vil i denne periode modnes mere og mere..
Late Bottled Vintage, tappes på flaske efter 4-6 års fadelagring. Denne ekstra tid på fad gør den blødere og mere tilgængelig i en yngre alder.

Hos Exclu Wine finder du flere forskellige portvins typer f.eks. Tawny, Colheita, Vintage Port, Rose, White og Late Bottled Vintage.