Kategorier

Fragt
Kundeservice
Der er 103 varer.

Vin til skaldyr

Vin til skaldyr

Når man spørger 'hvilken vin til skaldyr?' (krebs- og skaldyr) afhænger det af tilberedningsmetoden og de medfølgende saucer. Hvis dyrenes kød er temmelig mild i smag, bør en hvidvin være det første valg. En Riesling, en Sylvaner eller Sauvignon Blanc er her i den første række af anbefalinger til vin til skaldyr.

Jo mere krydret sausen er , og jo mere bitterstoffer (for eksempel ved grillede skaldyr) der er til stede, desto kraftigere skal vinen være. Udover Riesling, Sylvaner og Sauvignon Blanc, som også skal være udstyret med lidt mere syre, så vil en fyldig Chardonnay også være en mulighed. Til hummer kunne man bruge en mild Riesling med restsødme, fordi sidstnævnte understreger de subtile aromaer.

For østers har det længe været tradition at tilbyde en mousserende kvalitetsvin. Hvorfor ikke servere en drueren mousserende vin som er lavet på traditionel flaskefermentering? Skaldyr kan også tilberedes i panden eller grillen, hvor de udvikler stegearomaer. Dette suppleres med en lys, frugtagtig rødvin, som kan blive desto kraftigere jo mere intens stegearomaerne bliver. En let afkølet Frühburgunder eller en ikke for sprudlende Spätburgunder er elegante fødekammerater her.

Uanset om rødvin eller hvidvin - vin til skaldyr er særlig god, når den er mindst lidt afkølet.

Varer sidevis

Varer sidevis