Kategorier

Fragt
Kundeservice
Der er 95 varer.

Vin til pizza & pasta

Vin til pizza & pasta

Tage dig lidt tid for at vælge den rigtige vin til et hyggeligt måltid med Pizza, Pasta & Co. Et par grundlæggende regler giver dig mulighed for at have fantastiske smagoplevelser. Kun måden maden tilberedes på besvarer spørgsmålet: Hvilken vin til pizza og pasta? Vi anbefaler at lave maden med hensyn til vinen, fordi du ikke kan ændre vinen, men i høj grad forberedelsen af din mad.

Når du vælger vin til pizza, skal pizza altid respekteres. Pålæget bestemmer valg af den rigtige vin. Forsigtighed anbefales, når du vælger pizzaer med fisk og skaldyr, ansjos, oliven og stærk parmaskinke. Den intense proteinsmag - kaldt umami - kan intensivere opfattelsen af syreindhold i vinen og kan føre til opfattelse af en metallisk smag. Vi anbefaler derfor en ikke for sur vin til pizza. Når pizzaen ikke er meget krydret, gør en Pinot Gris, Pinot Blanc eller en Chardonnay sig gældende. Alternativt serveres en fin rødvin.

I århundreder var vin til pasta, i middelhavslandene, ingen drikkevare, men en fødevare der har været brugt til madlavning og drikke til middag, det var også vigtigt energileverandør. I samspillet mellem vin og pasta alene bestemmer saucen dit vinvalg. Vælg en frugtagtig Riesling eller Sauvignon Blanc til en cremet pasta med ost og flødesauce. Til typiske middelhavsretter som spaghetti vongole eller Tagliatalle al Lepre (kanin) passer perfekt Pinot Noir Rosé eller en sprød, ung Blanc de Noir. En Merlot, Saint Laurent eller vine fra Cabernet-familien skal derefter ledsage kraftige røde vine til aromatisk pasta med bolognesesauce eller tomatsauce og lasagne.

En harmonisk kombination af vin til pizza og pasta kan derfor kun opnåes, når vin og mad er meget ens, det vil sige, råvarer og ingredienser, tilberedelsen af retterne bør sikre smag og duftintensitet. Vin til pizza og pasta er altid lige partnere i disse middelhavsretter. Spørgsmålet om, hvorvidt kombinationerne her er korrekte eller forkerte, opstår imidlertid ikke - det er din smag eller dine gæster alene.

Varer sidevis

Varer sidevis