Kategorier

Fragt
Kundeservice
Der er 172 varer.

Vin til okse- og kalvekød

Vin til okse-og kalvekød

Ideel ledsager til lette retter som kalvekoteletter med ris eller wienerschnitzel med persillekartofler er mousserende hvidvin, lidt frugtagtig eftersmag såsom Riesling, Sylvaner og Sauvignon Blanc. Men tilsætter du kalvekoteletterne lidt salvie, giver citron på din wienerschnitzel, så betyder det for dig at du selv skal opdage de forskellige nuancer mellem din hovedret og vinen. Dette gælder også for den klassiske Ossobuco alla Milanese. Byd på Sylvaner, Riesling eller Pinot Gris, som meget vel kan have en skarp surhed.

Til stærke retter, en stærk kalvefilet med peberskorpe, en krydret fyldt kalvebryst eller Saltimbocca med parmaskinke og salvie serveres en fyldig hvidvin, såsom Pinot Gris, Riesling Spätlese eller en tør Gewürztraminer.

En vigtig rolle i den korrekte vælg af rødvin til kalvekød siller tilberedningen af kalvekødet ved retter som kalvelever eller -nyrer på engelsk måde med bacon og kapers. Den lidt sur smag kan perfekt kombineres med en Frühburgunder eller en Pinot Noir.

Ved vælg af vin til oksekød er det især tilberedningen som skal tages hensyn til. Hvis kødet har simret langsomt passer en moden rødvin perfekt, da det mildere syre ideelt harmonerer med de koncentrerede kødaromaerne. Hvidvinselskere kunne også få fat i en flaske hvidvin, men det skal være en, der kan holde trit med en kompleks syrlighed og stærk krop: en tør Riesling er her første valg. Endvidere bør krydderier af oksekød bemærkes: jo stærkere krydderi, jo stærkere vin til oksekød. Med en Cabernet Sauvignon som vin til oksekød kan intet være forkert her.

Varer sidevis

Varer sidevis