Kategorier

Fragt
Kundeservice
Der er 115 varer.

Vin til lammekød

Vin til lammekød

Lam har en stærk smag, der kræver en vin, der har en bestemt aromastruktur. Hvis lammet er kogt eller stuvet, er aromaerne normalt indgået i saucen og bliver så perfekt til en elegant, finfrugtig rødvin. En stærk Spätburgunder er helt sikkert det første valg, også en Lemberger gør bestemt en god figur som en vin til lam. Ikke så velkendt som en druesort, men helt sikkert meget velegnet er renæssancen St. Laurent med sine rød-frugtagtige aromaer.

Hvis lammet er grillet, frisættes bitterstoffer, som kræver en mere kraftig vin med lidt mere kompleksitet og en tilstrækkelig tanninstruktur. Vin fra Cabernet-familien passer godt, men også Merlot og Syrah. En Dornfelder kan være en god vin til lam, men det bør være en højkvalitetsvin, der ved hjælp af udbyttereduktioner blev bragt til en højere koncentration af aromaer.

Brugen af lamkød i karry bliver stadig mere populær. Hvis eksotiske frugter tilsættes, såsom mango eller ananas, er en vin med lignende aromaer egnet , såsom en Riesling Spätlese eller en Chardonnay. Afhængigt af, hvor skarpe currys er designet, kan man også gribe til en Riesling med restsødme fra Mosel, hvilket, takket være dets lave alkoholindhold, står som et ideelt selskab til maden.

Så stor paletten af lammeretter er, er sortimentet af egnede vine lige så brede. Holder du dig til nogle få grundlæggende regler, kan intet gå galt. Til currys og asiatiske lammeretter anbefales generelt hvidvin. Ragouts eller stegemad på den anden side får en fordel ud af magten og tanninstrukturen af en rødvin.

Varer sidevis

Varer sidevis