Kategorier

Fragt
Kundeservice
Der er 115 varer.

Vin til grillmad

Vin til grillmad

Den rigtige vin til grillet kød afhænger af, hvilken type kød, krydderier og tilberedelsen: Er det mildt hvidt kød af kalkun eller kylling eller en mere kraftfuld stykke oksekød eller kalvekød? Er kødet marineret eller ej, måske endda med stærk marinade?

Hvor meget er kødet grillet - hvor stor er andelen af ristede bitterstoffer? Det er rigtigt, at den populære mening 'kun stærk rødvin' er det rigtige valg at blive relativiseret. Ved mildere kød og krydderier og forsigtigt tilberedelsen er en hvidvin med stærk krop og stor syre, såsom en Rheingau-Riesling eller en fyldig Chardonnay faktisk en lige så forbløffende som opløftende kombination med kød. Frem for alt under hensyntagen til højere udetemperaturer, hvor en hvidvin ofte føles mere behagelig.

Når rødt kød er i spil eller stærke krydderier og stærkere bitterstoffer forbliver for de fleste kendere (selv blandt sommeliers er man ikke enig ...) kun rødvin med en stærk struktur og mere nærværende surhedsgrad. En Pinot Noir er kun et godt valg, hvis den er kræftig og frugtagtig. En Lemberger kan være et meget godt valg med den passende udvidelse. De stadig plantete vinstokke fra Cabernet-familien med alle relaterede nye sorter producerer vine, hvorsmagen sikker er så robust at modsætte sig bitterstofferne nok. En Merlot kunne man tænke sig, hvis den er meget koncentreret i sin grundlæggende struktur. En renæssance er oplevet i nogle tyske dyrkede områder af Sankt Laurent, som med sine rød-frugtagtig aromaer kan være det første valg til grillning.

Varer sidevis

Varer sidevis