Kategorier

Fragt
Kundeservice
Der er 138 varer.

Vin til fjerkræ

Vin til fjerkræ

Når du vælger vin til fjerkræ spiller primært arten af fjerkræ en vigtig rolle. Til sart kyllingekød kyllingekød passer mildere hvide vine eller frugtagtige rødvine med lavt syreindhold. Til mere kraftfuldt og mere fedtet kød af gæs og ænder passer mere kraftfulde hvide vine med syre eller fyldige, rige, tanninrige rødvine. Så for eksempel, passer til en klassisk helstegt kylling en kraftfuld Riesling. Også egnede som en vin til fjerkræ er Sylvaner eller Pinot Blanc med mild syre og koncentrerede frugtaromaer.

En spicy kylling i karry sauce - med chili, hvidløg og citrongræs - og mange asiatiske og eksotiske krydret retter kan - kun en stærk hvidvin sættes imod. Vi anbefaler en Riesling med lidt restsukker eller den alsidige Gewürztraminer. Hvis du foretrækker en moderne ung vin til fjerkræ, så er en fin krydret Sauvignon Blanc et godt valg.

En klassisk ret, som tog verden for lang tid siden, Coq au Vin. Udarbejdet i fred og ro før ankomsten af gæsterne, er en del af repertoiret af hver krævende vært. I Frankrig siger man til emnet vin til fjerkræ og Coq au Vin, at en flaske Bordeaux er til kokken og en flaske til saucen, hvor kyllingen koges i. En velafbalanceret Pinot Noir med frugt og afbalanceret syrlighed er den foretrukne vin til fjerkræ her.

Fremragende partner for traditionelt forberedt gås eller sprød and er en værdig Pinot Noir eller væsentlige Bordeaux-relaterede blandinger af Cabernet Sauvignon og Merlot. Stjernekokke anbefale disse druesorter som en vin til fjerkræ, da den holder de høje fedtindholde konsistenser i balance. Helt anderledes forholder det sig med en let, kaloriearm ret ligesom stegt kalkunbryst. Det kræver som baggrund en tør vin, der kan have en ganske mærkbar syre.

Varer sidevis

Varer sidevis