Kategorier

Fragt
Kundeservice
Der er 128 varer.

Vin til fisk

Vin til fisk

Traditionelt drikkes mere hvidvin med fisk, selvom rødvin er ideel til en bred vifte af fisk og skaldyr. Især hvid og mager fisk som torsk, havaborre, havtaske, rødspætte og søtunge har en let og meget subtil smag. Ved skånsom tilberedning harmoniserer til disse retter, en tør til halvtør hvidvin som Pinot Blanc, Riesling og Sylvaner.

Beslut i henhold til din egen personlig smag, hvilken vin til fiske du serverer og altid tag hensyn til tilberedningsmåden af fiskeretterne. At riste og at grille giver fisk meget mere karakter, men også slående bitterstoffe. Retter med saltvandsfisk, hvor kødet smager mere krydret og retter som rødspætte med bacon eller stegt eller grillet fisk med urter eller limesmør, er nødt til at ledsages af en lidt stærkere vin, såsom en fad-modnet Chardonnay, en Sauvignon Blanc eller en Sylvaner.

Fede fisk som laks, makrel eller ål har en naturlig smag, der er meget stærk. Vær også opmærksom på, når du vælger vin til fisk, hvilken type tilberedning der er tale om. Ristning af lakseschnitzel giver fisken mere karakter, som den rigtige vin så også skal vise. En Bourgogne, modnet i egefad, er den ideelle vin til fisk. Men hvis du kun vil servere kold laks med lidt peberrod og dild, opnår denne ret, med en halvtør til tør vin med balanceret syrlighed, såsom Sauvignon Blanc, en delikat baggrund.

Til kraftigt stegt skaldyr - eller det kulinariske højdepunkt hummer - anbefales en Chardonnay eller en fyldig. Pinot Gris.

Varer sidevis

Varer sidevis