Kategorier

Fragt
Kundeservice
Der er 47 varer.

Vin til asiatisk mad

Vin til asiatisk mad

Det asiatiske køkken, om det er den frugtagtige-krydrede thailandske køkken med korte tilberedningstider eller de forskellige regionale køkkener i Kina med længere tilberedningstider og dels den geniale skarphed af indisk madlavning med karryretter, gør valget af vinen til en vanskelig opgave. At tæmme skarpheden kan ikke gøres med hverken vand eller øl eller vin, men kun med mælk eller mælk-lignende drikkevarer som kokosmælk.

Hvem stadigvæk gerne vil have en vin til asiamaden, går nok bedst tilbage til en Riesling med nok restsukker eller Gewürztraminer. Ved krydrede og stærke retter, der normalt fremstilles af eksotiske krydderier og ingredienser, kan overraskende nok kun disse vine konkurrere. Til milde krydrede wokretter af kylling, oksekød eller svinekød kan også en saftig, frugtagtig Muscat være det rigtige.

Til det rigtige valg af vin til sushi bruger man den viden om, at også til andre fiskeretter kan serveres hvidvin. Den lette sushi er bedre ledsaget af lethed en hvidvin, som ved en tungere og mere garvesyrelastig rødvin. Perfekt for eksempel mousserende Riesling eller hvidvin fra druerne Chardonnay og Sauvignon Blanc. Disse internationale druesorter er allerede repræsenteret i mange berømte sushirestauranter.

Men også rødvin finder deres plads i det kinesiske køkken. For eksempel harmonerer den sprøde Peking-and ideelt med en tør Merlot. Hvis andebryst er stegt i fedt, har den brug for en Pinot Noir, i sojasovs marinerede kødretter dog drager fordel af en fyldig og fløjlsagtig rødvin.

Varer sidevis

Varer sidevis