Kategorier

Fragt
Kundeservice
Der er 14 varer.

Italiensk hvidvin 

I Italien dyrkes der over 300 forskellige vindrue typer til vinproduktion. De fleste druer er italienske, men fremmede druer som Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot og Sauvignon Blanc vinder mere og mere plads på de italienske vinmarker. Italiensk hvidvin er mest kendt for sine tørre hvidvine. Producenterne er meget loyale overfor områdets lokale druesorter, det gælder også for hvidvinens vedkommende. Hver region har sine lokale druer, som er meget interessante at udforske. I Piemonte er det Cortese de Gavi druen, på Sardinen er det Vermentino di Sardegna druen, i Friuli-Venezia Giulia er det Ramandolo druen, i Toscana er det Vernaccia di San Gimignano druen, i Campania er det Greco di Tufo og Fiano di Avellino druen, på Sicilien er det Cerasuolo di Vittoria druen. Igennem hele Italien, dog primært i nord, dukker Trebbiano druen op, enten som en enkeltsortvin eller som hjælpedrue til de andre store vine. Trebbiano druen er den mest udbredte grønne italienske drue og Chardonnay er den mest udbredte internationale grønne drue i Italien.