Kategorier

Fragt
Kundeservice
Der er 101 varer.

Hvidvin for enhver smag forhandles online

Her finder du et spændende udvalg af hvidvine i forskellige smagsretninger, lige fra de friske og lette til de kraftfulde og frugtige. Hvidvin er en tro følgesvend til forretten, og er meget velegnet til de lyse retter, som for eksempel fisk eller som aperitif. Vi forhandler et stort udvalg af hvidvine fra en række forskellige lande, herunder blandt andet Frankrig, Chile, Spanien, Italien og Tyskland, så mon ikke du også kan finde en god hvidvin, der falder i din smag. Bestil online og køb for mere end 999 kroner – så tilbyder vi gratis levering. Ring på telefon 41 49 90 10 eller skriv til e-mail info@excluwine.dk, hvis du har brug for vores ekspertise eller hjælp til bestilling.

Underkategorier
  • Argentina
    Argentinsk hvidvin  Argentina har som vinland en række fordele, der udskiller sig fra andre vinlande. For det første har vinområderne et meget stabilt klima. De fleste vinmarker ligger på højder mellem 900 – 2000 meter. Det gør at modningsprocessen går langsomt og derfor koncentreres frugtmængden i druerne. udsvingene der er mellem dag- og nattemperaturen påvirker udviklingen af aromaerne i druerne, og giver duftkomplekse vine.
  • Australien
    Australsk hvidvin  Hvidvin fra Australien er for mange kendetegnet ved smag præget af eg. Men dette er ikke den fulde sandhed, for de australske hvidvine er ligeså forskellige som de stater de kommer fra . Der findes hvidvine, som i farve variere fra et næsten orange skær, til helt lyse nuancer. Det er ofte vine præget af en frugtig aroma som er intense i smagen. Australien er nemlig velsignet med er klima som gør sig godt til produktion af hvidvin af meget høj kvalitet. Der dyrkes en bred vifte af druer til hvidvin i Australien, man finder både Chardonnay, Chenin Blanc, Colombard, Pinot Gris, Semillion, og meget mere i områder fra både Victoria, Hunter Valley og McLaren Vale. . Australien har intet mindre end 65 vinområder, med hovedsæde i New South Wales, hvor næsten alle de kendte vinområder ligger. Nogle områder skiller sig ud med at have en speciel stil, druetype eller klima.
  • Californien, USA
    Californiske hvidvine Ni ud af ti flasker amerikansk vin kommer fra Californien, som dækker over så kendte navne som Napa Valley, Sonoma og Monterey County. Mange af de amerikanske vinmagere har været på ophold i Europa, hvor de har lært vinfremstilling, så man bruger ofte europæiske distrikter og vine som »pin-points« i håb om at kunne lave endnu bedre produkter. Vin fra Californien er på mange måder trendsætter for amerikansk vin. Ikke al californisk vin udmærker sig ved sin kvalitet, mere ved sin let tilgængelige og opulente stil. Men der findes rigtig mange gode vinhuse, der laver topkvaliteter, endda til yderst rimelige priser!
  • Chile
    Chilenske hvidvine  Gennem de sidste 20 år har Chile været igennem en fantastisk kvalitetsudvikling, dette betyder at vi nu ser flere og flere vine fra dette land. Næsten alle vinmarker i Chile er kunstvandet, og ligger på store flade sletter, dog er flere og flere vinmarker blevet anlagt på skråninger af Andesbjergene, som giver optimale betingelser for druerne. Chile har en lang tradition for vinproduktion og producerer vin på niveau med andre vinproducerne lande. Central Valley er det største vinområde i Chile. Her finder man de mest berømte vindistrikter: Maipo Valley, Rapel Valley og Maule. Chile er kendt for at levere fyldige, bløde og pålidelige hvidvine. I Central Valley, henter vinen smag, saft og kraft fra gavmild jord, bagende sol og svalende vind fra Stillehavet.
  • Frankrig
    Fransk hvidvin  Frankrig producerer nogle af  verdens bedste hvidvine. Det er vine i den gamle stil med et generalt friskere udtryk, end vine som er produceret på den samme drue i andre lande. Sec er fransk betegnelse for en sød vin, især hvidvin. Betegnelsen anvendes kun om vine fra distrikter, hvor man også har tradition for søde vine, Demi-Sec er halvsød og Brut er betegnelsen for en tør vin. Den franske vinlov er den strengeste i verden og har præcise regler for jordbund og beskæring af vinstokke, alkoholindhold og høstudbytte. Det er de klassiske vindistrikter  Bordeaux, Bourgogne, Champagne, Rhône, Alsace og Loire, der har gjort de franske vine berømte. Hvidvin kan nydes til frugt, forskellige salater, skaldyr, kogt eller dampet fisk og andet lyst kød. Mange vil også sætte pris på et godt koldt glas hvidvin på en varm sommerdag.
  • Italien
    Italiensk hvidvin  I Italien dyrkes der over 300 forskellige vindrue typer til vinproduktion. De fleste druer er italienske, men fremmede druer som Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot og Sauvignon Blanc vinder mere og mere plads på de italienske vinmarker. Italiensk hvidvin er mest kendt for sine tørre hvidvine. Producenterne er meget loyale overfor områdets lokale druesorter, det gælder også for hvidvinens vedkommende. Hver region har sine lokale druer, som er meget interessante at udforske. I Piemonte er det Cortese de Gavi druen, på Sardinen er det Vermentino di Sardegna druen, i Friuli-Venezia Giulia er det Ramandolo druen, i Toscana er det Vernaccia di San Gimignano druen, i Campania er det Greco di Tufo og Fiano di Avellino druen, på Sicilien er det Cerasuolo di Vittoria druen. Igennem hele Italien, dog primært i nord, dukker Trebbiano druen op, enten som en enkeltsortvin eller som hjælpedrue til de andre store vine. Trebbiano druen er den mest udbredte grønne italienske drue og Chardonnay er den mest udbredte internationale grønne drue i Italien.
  • New Zealand
    New Zealandske vine Vinene fra New Zealand må ikke sammenlignes med dem fra Australien. De to lande komplimenterer hinanden mere end de ligner hinanden. New Zealand har et enestående køligt klima, som giver ideelle vækstbetingelser for Bourgogne-sorterne Pinot Noir og Chardonnay, men også Sauvignon Blanc, som kendes fra Loire i Frankrig. I de varmere områder modnes Merlot og til dels også Cabernet Sauvignon. De New Zealandske vinmarker nyder altså godt af et maritimt klima, der gør somrene køligere og vintrene mildere, end hvad man ellers forventer på disse breddegrader. Mindst lige så vigtigt er det, at nætterne om sommeren er kølige, selv på varme sommerdage. Temperaturen svinger derfor meget fra dag til nat, hvilket er essentielt for at bevare frugten og syren i druerne. Tilsammen skaber det fuldmodne druer, der stadig er rig på frugt og syre, altså et klima, der i store træk mere minder om det vi finder i Europa, end det vi finder i Australien.
  • Portugal
    Portugisiske vine Selvom Portugal laver et pænt udbud af bordvine, er det med rette portvinen, den ædle hedvin, som dominerer billedet i dag. Der laves henved et dusin forskellige typer Portvin, hvoraf de som modnes på fad, er de mest udbredte. Ruby Port er den mindst fadlagrede, og kendetegnes derfor ved en rødviolet farve og frisk frugtighed. Tawny Port har gennemgået længere fadlagring, og har derfor en mere udviklet bouquet og en brunlig kant. Vintage Character er betegnelsen for en særlig mørk, kraftfuld og koncentreret sødmefuld Tawny, som typisk er sammenstukket af vine der har lagret i 3-5 år. Tawny Port udbydes også med aldersbetegnelse, eksempelvis "10 Years Old Tawny". Vinen har ikke nødvendigvis den alder som står på etiketten, men skal besidde farve, duft og smag, som en vin med den angivne alder. Colheita er en Tawny fra en enkelt årgang. Vinen skal modnes på fad i mindst 7 år, men fadlagres ofte meget længere. God Vintage Port kan snildt lagre i 3-4 årtier, og vil med alderen udvikle en uovertruffen bouquet af blandt andet viol, mokka og valnød.
  • Spanien
    Spanske hvidvine Spanien er først og fremmest kendt som rødvinsland, men der er områder, hvor der produceres fremragende hvidvin, bl.a. Rueda og Rias Baixas, hvidvine som er friske, sprøde og spændstige madvine især til fisk og skaldyr. Af de interessante druer findes Verdejo, som især dyrkes i Rueda distriktet nordvest for Madrid. Verdejo kan have mange udtryk, den er typisk lidt aromatisk og frisk i det, den har med fadlagring fået ændret udtrykket mere frugtmæssigt smag. Albarino druen dyrkes især i Galicien og såecielt i Rias Baixas, der ligger helt ud mod Atlanterhavet nord for Porutgal. Godello er den 3. drue, som er på vej frem. Den findes bl.a. i Bierzo. Også anvendes der eller et hav af andre druer som, Chardonnay, Garnacha Blanc, Xarello, Macabeo og Savignon Blanc. Spansk hvidvin er perfekt til et måltid man og er helt general som sommervin. Der er masser af eksotiske frugter, citrus, honning er en dejlig blød afrunding på mange af de spanske hvidvine. Man får ofte en fornemmelse af, at spanske hvidvine er nær det komplekse og gennemførte, man kan udsætte sine smagsløg for.
  • Sydafrika
    Sydafrikansk hvidvin Sydafrika er verdens 7. største vinproducent. Sydafrika producerer både rødvin, hvidvin og rosévin. De fleste hvidvine fra Western Cape produceres på Chardonnay og Sauvignon Blanc druen, der produceres også hvidvin på Chenin Blanc, Colombard og Frenão Pires. Lige nord for Cape Town ligger de bedste og fineste distrikter Paal og Stellenbosch. Disse ligger næsten på samme breddegrad som de bedste distrikter i Chile, Australien og Argentina. Der gøres en stor indsats for at druerne er af høj kvalitet og har den optimale modning før de høstes, der høstes kun ved håndkraft selvom det er en større omkostning med det. Det passer ind i mange vingårdes filosofi, at arbejdet skal udføres på så naturlig en måde som muligt.
  • Tyskland
    Hvidvin fra Tyskland Tyskland har et stort udvalg af hvidvin, alt hvad hjertet begærer. Fra frugtrige og blomsterende hvidvine på f.eks. Sauvignon Blanc druen til Chardonnay druen eller den spændende Viognier drue. Som overordnet set er der hvidvin for enhver smag. I Tyskland bliver der brugt ca. 135 forskellige sorter. Ca. 100 bliver benyttet til hvidvin og ca. 35 til rødvin. Ud fra dette kan man tydeligt se, hvad man allerede ved, at Tyskland er en hvidvinsnation. Efterspørgslen på rødvin er dog siden 80´erne steget markant, hvilket betyder, at 35% af vinmarkerne i dag er beplantet med rødvinssorter. Tysk vin er blandt andet kendt for navne som Riesling, Gewürtztraminer og Eiswein – og kvaliteten bliver bare bedre og bedre. blandt andet producerer man her, nogle af verdens bedste Riesling-vine, så Tyskland er et land hvor der er store vinoplevelser at hente. Når der er varme somre medfører det, at de tørre Riesling-vine, vi kender fra Tyskland, får en fylde, fedme og mineralsk rigdom, som minder om Pinot Gris.
  • Uruguay
    Hvidvin fra Uruguay Vinproducenterne er typisk mindre familiebrug i modsætning til kæmpefirmaerne i Chile, hvor mange har udenlandske investorer. Der er ca. 300 bodegaer i Uruguay. Landet har via sin belligenhed ud til Atlanterhavet et mildt kystklima, og nedbøren er rigelig, dvs. der er ikke, som i f.eks. Chile og Argentina, brug for at kunstvande. Indtil for kort tid siden var druesorterne mest hybrider, men for at overleve konkurrencen med naboerne har man indført bedre druesorter og har i dag udmærket Cabernet , Chardonnay - og ikke mindst Tannat , som er en lokal specialitet. Vinen gror mest på lave bjerge omkring Montevideo og nyder godt af ret varmt klima, men bedre vine kommer fra mere tørre områder inde i landet. Uruguay profilerer sig på rødvinsdruen Tannat, der har vokset i landet i over 100 år, mens Argentina's "nationaldrue" må siges at være Malbec, og man har talt om Carmenere, som den drue der giver størst håb for originale vine for Chiles vedkommende.

Varer sidevis

Varer sidevis